בקצרה לחסרי הסבלנות:

מנוע החיפוש Google יכול ללמד אותנו הרבה על מה שמעסיק את הציבור בימי שגרה, אך גם בימי משבר. בדיקה שביצעה חברת עיבוד המידע הדיגיטלי Pi Datametrics  בין ינואר-אפריל, עם פרוץ הגל הראשון של הקורונה, חושף אילו תחומי ביטוח העסיקו את האנגלים הכי הרבה ואפשר רק להניח שהישראלים לא מאד שונים:

  • החיפושים הפופולריים ביותר היו של ביטוח נסיעות לחו"ל כשעוד היה קשה להיפרד מהתקווה לצאת לחופשה השנתית. בענף הביטוח הציעו לפני המשבר ביטוח ביטול נסיעה מכל סיבה שהיא. בינתיים ועד הודעה חדשה, רוב חברות הביטוח לא צפויות להחזיר אותו למדף.
  • כשהבריאות עולה לסדר היום הציבורי, רק סביר שהציבור יעסוק יותר בביטוח החיים שלו, זה שנועד לתת פיצוי כספי לבני המשפחה במקרה של מות המבוטח
  • אם בבריאות עסקינן, הבריטים עסקו לא מעט גם בביטוח בריאות, בטח למול החששות ליכולת של מערכות הבריאות הציבוריות להתמודד עם המגיפה.
  • ומה לגבי ביטוחי רכב? אלו פחות העסיקו את הבריטים עד סוף אפריל אבל סביר להניח שככל שחלחלה ההבנה שהמגיפה לא מתכננת להעלם בקרוב, גם ביטוח זה עלה במנועי החיפוש

משבר הקורונה השאיר אוכלוסיות שלמות ברחבי העולם בבתיהן מהלך הגל הראשון של הקורונה. לצד טרדות מסוגיות בריאותיות, חששות לפרנסה ולגורל תיק ההשקעות, מה העסיק הכי הרבה את הציבור בכל הקשור לביטוחים שלו?

נתונים שחושפת חברת עיבוד נתוני המידע Pi Datametrics, לגבי הציבור האנגלי, מראים את תחומי הביטוח שהעסיקו הכי הרבה את הציבור האנגלי בתקופה שבין ינואר-אפריל 2020.

ביטוחי נסיעות – 2.28 מיליון חיפושים של המילה "ביטוח נסיעות" ביצעו האנגלים בגל המגיפה הראשון, בפער גדול מיתר תחומי הביטוח. הנתון הזה איננו מפתיע ואפשר לנחש שגם בישראל, חיפושים הקשורים בביטוח נסיעות כיכבו במסגרת החיפושים הקשורים בביטוח. בישראל, כמו גם במדינות נוספות, מציעות חברות הביטוח ביטוחי נסיעות שכוללים ביטוח רפואי בעת שהות במדינה אחרת, לצד ביטוח כבודה וביטוח עבור חילוץ והצלה שרלוונטי בעיקר למטיילים הרפתקנים.

אלא שחברות ביטוח רבות הציעו עד פרוץ המשבר גם ביטוח ביטול נסיעה. ישנם שני סוגים של ביטוחים כאלה. האחד כולל ביטוח ביטול נסיעה מסיבה מוצדקת (לרוב הרעה במצב בריאותי של המבוטח או בן משפחה קרוב) והשני כולל ביטוח ביטול נסיעה מכל סיבה שהיא. הביטוח כולל לרוב כיסוי בגובה של  עד כ-80% מהוצאות כרטיס הטיסה (ככל שאלו לא הוחזרו על ידי חברת התעופה), הוצאות לינה שלא ניתן לבטל והוצאות שכירת רכב.

עבור חברות הביטוח ביטוח ביטול נסיעה הוא בימים שבשגרה סיכון מחושב. כדי לבטל נסיעה מסיבה מוצדקת יש להציג אסמכתאות לכך וההנחה היא שלגבי ביטול נסיעה מכל סיבה, הוא ממילא לא יופעל לרוב על ידי המבוטח שלא ירצה לפספס את הטיול שתכנן. אלא שחברות הביטוח. בארץ ובעולם, מצאו את עצמן במשבר הקורונה בבעיה סביב הביטוח הזה. רוב החברות הקפיאו את האפשרות לרכוש את הביטוח הזה עד להודעה חדשה, כאשר היום ממילא חברות התעופה ורשתות המלונאות מציעות אפשרות לבצע רכישות שניתן לבטל עד הרגע האחרון, אך מי שהספיק לרכוש את הביטוח לפני שבוטל זכה לפיצוי בגין ביטול נסיעתו עקב פרוץ המגיפה. מנתונים שפרסם איגוד המבטחים הבריטי, נכון לסוף אפריל שילמו חברות ביטוח בריטיות למבוטחים פיצוי בגין ביטוח ביטול נסיעה בגובה של 275 מיליון פאונד.

מילות חיפוש פופולריות נוספות היו "ביטוח חופשות" או "ביטוח נסיעות זול", ייתכן בין היתר גם בשל מחשבות שלא לא מעט אנשים לרכוש בכל זאת כרטיסי טיסה לחופשה בתקווה שהמגיפה תחלוף במהרה. אנשי עסקים רבים גם הזינו את מילות החיפוש "ביטוח נסיעות עסקי", כנראה שוב מאותה תקווה כי יוכלו להמשיך בשגרת העבודה שלהם, שלבסוף הוחלפה במידה לא מוטעה בחודשים האחרונים, בשיחות וידאו צ'אט מהמשרד הביתי.

טיסה לחו״ל

ביטוח חיים –  בפער גדול מול ביטוחי הנסיעות, הביטוח הבא בתור בחיפושים של הבריטים היה ביטוח בריאות עם 470 אלף חיפושים בין ינואר-אפריל. ביטוח חיים מספק פיצוי לבני משפחה של אדם שנפטר בסכום שהוגדר מראש וממנו נגזרת פרמיית הביטוח החודשית. כך למשל אנשים יכולים לרכוש ביטוח כזה בגובה של 100 אלף שקלים או אפילו מיליון שקלים והפרמיה נגזרת מהיקף הפיצוי המבוקש אך כמובן גם מגיל המבוטח, כאשר ככל שהגיל עולה, פרמיית הביטוח מתייקרת. הבנקים נוהגים לדרוש את הביטוח הזה מכל מי שנוטל משכנתא אך הוא ניתן לרכישה גם באופן פרטי לספק שכבת הגנה נוספת לקרובים שלנו מעבר לביטוחים הקיימים במסגרת קרנות הפנסיה וביטוחי המנהלים. רשות שוק ההון אף מציעה באתר שלה מחשבון להשוואת פרמיות ביטוחי חיים בין חברות הביטוח ששווה להציץ בו לפני שרוכשים ביטוח כזה.

באופן טבעי, התפרצות מגפת הקורונה עוררה בהלה רבה בקרב רבים, דבר שהביא ככל הנראה לעליה בחיפושים סביב ביטוח החיים. חשוב לציין כי רוב ביטוחי החיים משווקים עד לגיל 75 ולעיתים אף פחות, וממילא בגילאים המבוגרים הפרמיה מאד יקרה בעוד הביטוח כבר פחות נדרש שכן בני המשפחה כבר עצמאים כלכלית.

ביטוח בריאות – הבריטים עסקו בין ינואר לאפריל 2020 גם בביטוחי בריאות עם כ-64 אלף חיפושים ועוד 57 אלף חיפושים של "ביטוח רפואי פרטי". התפרצות הנגיף העלתה לתודעה את מה שלפעמים נתפס כמובן מאליו – הבריאות שלנו. החשיבות של ביטוח בריאות פרטי משתנה ממדינה למדינה בהתאם לאופי מערכת הבריאות הציבורית שלה, כאשר בארה"ב למשל, רוב הציבור נדרש לרכוש ביטוח בריאות פרטי, שלרוב מוצע דרך מקומות העבודה, למול רשת ביטחון בריאותית דלה יחסית שמציעה המדינה לאזרחיה. בישראל יש אמנם חוק ביטוח בריאות ממלכתי המספק שכבת ביטוח בריאותי רחבה לכל אך התפרצות נגיף הקורונה הראתה עד כמה מערכת הבריאות הציבורית שברירית ונתונה לעומסים.  ביטוח בריאות פרטי בישראל מוצע על ידי חברות הביטוח כשכבת הגנה נוספת מעבר לביטוח שמספקת המדינה ולביטוחים המשלימים של קופות החולים.

ביטוחי רכב – מעניין לראות כי ברשימת מילות החיפוש הפופולריות של האנגלים בתחום הביטוח, ביטוחי רכב, ובכלל זה ביטוח רכב חובה, ביטוח רכב מקיף וביטוח צד ג' לא היו כלולים. הנתונים שנבדקו רלוונטים כאמור עד סוף אפריל 2020. סביר להניח שברוב המדינות, ככל שהלכה והשתרשה ההבנה כי מציאות החיים לצד הקורונה תימשך לתקופה ארוכה, גם חיפושים שקשורים לביטוחי רכב הלכו וגדלו. זאת כיוון שמבוטחים רבים מצאו את עצמם נשארים הרבה יותר בבית, ואף פחות נדרשים מהמעסיקים שלהם לשוב פיזית למקומות העבודה, אלא לקיים שגרת חיים של עבודה מביתם.

weSure מציעה למבוטחים אלה פוליסת ביטוח 'עוקף קורונה' עם כיסוי ביטוחי מצומצם במיוחד לתקופה זו בעלות של החל מ-64 שקלים בחודש בלבד. במקביל, גם שתשוב השגרה המבורכת, בעלי רכבים שלא מרבים להשתמש בהם ממש לא צריכים לשלם פרמיות ביטוח דומות לאלו שנמצאים תכופות על הכביש ומבוטחי WeSure שיצהירו כי היקף הקילומטרים השנתי הצפוי שלהם ברכב יהיה נמוך, יזכו להנחות משמעותיות מאד שיכולות להגיע לכדי 25% מעלות הפרמיה החודשית.

יש לכם עוד שאלות?