רוצים לרכוש ביטוח רכב? אלו הדברים שאתם חייבים לבדוק
קניתם רכב חדש, רכב יד שניה או שפשוט הגיע הזמן לחדש את ביטוח הרכב שלכם? יש כמה דברים שכדאי שתדעו לפני שאתם מקבלים החלטה וכך לחסוך הרבה כסף וכאב ראש מיותרים.
בקצרה לחסרי הסבלנות:
- "לחוש" את הממשק הטכנולוגי, תהליך קל, מהיר ונוח לקבלת הצעת מחיר
- לוודא שיש תמחור נפרד ושקוף לכל רכיב ביטוח (חובה, מקיף, צג ג', תוספות) והצגת עלות חודשית
- לבדוק אפשרות להוזיל את הביטוח דרך הגדלת השתתפות עצמית, שימוש מופחת ברכב והגבלת מספר הנהגים
- לוודא שאין קנס יציאה במהלך תקופת הביטוח
- לא לוותר על ביטוח צד ג'
קונים ביטוח רכב מהספה בסלון – העולם משתנה, הטכנולוגיה הולכת ונהיית יותר דומיננטית בחיי היומיום שלנו. אנחנו מזמינים אוכל אונליין, קונים כרטיסי טיסה דרך המחשב, מתפעלים את חשבון הבנק שלנו דיגיטלית וגם את ביטוח הרכב: ביטוח החובה והביטוח המקיף, אנחנו יכולים לרכוש באמצעים דיגיטליים בכל יום ובכל שעה, כשנוח וכשמתאים לנו בלי להמתין על הקו לשיחה עם נציג או לתאם פגישה עם סוכן הביטוח. לפני שקונים ביטוח רכב כדאי "לחוש" את החברה, להיכנס לאתר שלה, לבקש הצעת מחיר ולראות איך עובד התהליך.
האמצעים הטכנולוגים הופכים את תהליך הרכישה לקל, אינטואיטיבי ומהיר, גם למי שאין לו אוריינטציה דיגיטלית. חברת ביטוח בעלת יכולות טכנולוגיות תתאים את הליך הרכישה למאפיינים האישים של כל לקוח (הגיל, המין, וותק הנהג, היסטוריית התביעות ועוד), כך שיקבל בדיוק את רכיבי הביטוח הדרושים לו לפי צרכיו והכל בתהליך של כמה דקות. ב-weSure למשל אף אחד לא יבקש מכם את הפרטים האישיים שלכם כמו תעודת הזהות, כתובת המגורים ופרטי האי-מייל כדי לקבל הצעת מחיר, אלא רק מספר נייד (וגם זה בשביל לוודא שאתם לא רובוטים), סוג רכב, ומענה על כמה שאלות, זה הכל. אם תהליך ההצטרפות קל ונוח אפשר להניח שגם התקשורת השוטפת ותהליך הגשת התביעה וקבלת הכסף מחברת הביטוח יהיו כאלה.
-
כיצד נקבעת פרמיית הביטוח בביטוח רכב מקיף?
ביטוח מקיףפרמיית ביטוח רכב המקיף תלויה בשני גורמים עיקריים: הרכב המבוטח (ערך הרכב, עד כמה הרכב גניב, עלות החלפים במקרה של תאונה וכו') והנהגים שינהגו ברכב. ביחס לנהגים הנוהגים ברכב, ככל שהנהיגה ברכב תוגבל לנהגים נקובים בשם, לא תתאפשר נהיגת נהגים צעירים והעבר הביטוחי שלך יהיה טוב יותר (מספר הפעמים שתבעת את חברת הביטוח בביטוח מקיף), כך הפרמיה תהא נמוכה יותר. שים לב, אם ינהג ברכב בעת תאונה נהג שאינו מורשה לנהוג ברכב (לדוגמה, בפוליסה ביקשת כיסוי לנהגים מגיל 24 ומעלה וברכב נהג בן 22) לא יהיה לך כיסוי ביטוחי.
-
מהם הסיכונים המבוטחים לרכב עצמו בביטוח מקיף?
ביטוח מקיףתביעות מקיף1. אש, ברק, התפוצצות, התלקחות;
2. התנגשות מקרית, התהפכות ותאונה מכל סוג שהוא;
3. גניבה;
4. כל נזק שנגרם עקב גניבה, תוך כדי גניבה ובעת נסיון גניבה;
5. שטפון, סערה, שלג, ברד, התפרצות הר געש;
6. מעשה זדון; אולם אם נגרם מקרה הביטוח בידי המבוטח או בידי מי מטעמו במתכוון, פטור המבטח מחבותו.
חשוב לעיין בתנאי הפוליסה לרבות התנאים הכלליים וכן הסייגים והמגבלות הנקובים בתנאי הפוליסה
-
רכשתי רכב, האם אוכל להשתמש בתעודת החובה של בעל הרכב הקודם?
ביטוח רכב חובהאיננו ממליצים להשתמש או להסתמך על תעודת הביטוח הקיימת של בעל הרכב הקודם. במצבים מסוימים הינך עלול להיות חשוף מבחינה ביטוחית דבר שיכול להוביל לפגיעה כלכלית בך ובמשפחתך וכן לסנקציות פליליות, בהתאם לקבוע בדין.
-
האם אני חייב לרכוש ביטוח מקיף וחובה יחדיו בחברת ווישור?
ביטוח מקיףביטוח רכב חובהכמובן שאינך מחויב בכך. אם תרכוש ביטוח חובה ומקיף יחדיו ב- weSure אתה עשוי לקבל הנחה בדמי הביטוח (בכפוף לשיקול דעת החברה). בנוסף, במקרה תביעה, לא עלינו, הטיפול ייעשה מול חברה אחת ובהמצאת מסמכים פעם אחת, במידה וכתוצאה ממקרה ביטוח היתה פגיעת גוף ורכוש.
מחיר שקוף – מנועי השוואת ביטוחי רכב חובה ורכוש לא חסרים. גם רשות שוק ההון, המפקחת על חברות הביטוח מציעה מחשבון השוואת ביטוחי רכב חובה, אבל בסופו של דבר, המנועים הללו לא באמת חושפים בפנינו את העלות האמיתית של הביטוח, זוהי רק נקודת מוצא למשא ומתן. מי שכבר רכש ביטוח רכב או חידש כזה יודע שכמו בשוק של רוכלים, יכולות המיקוח ואיומים לעבור למתחרים, הם הדרך להוזיל את תעריפי הביטוח. בפועל לעולם לא נדע אם הצלחנו להשיג את המחיר הכי טוב שיש. אבל אפשר גם אחרת.
weSure למשל לא תנפח מחירים רק כדי להציע הנחות למי שיבקש או יאיים לנטוש. מלכתחילה המחיר שיוצג באתר יהיה המחיר הטוב ביותר תוך הצגה נפרדת של עלות ביטוח החובה והמקיף ועם גמישות לרכוש רק ביטוח חובה וצד ג' בלי התניית הנחות ברכישת כל החבילה. הלקוח יקבל הצעה שתכלול גם כיסויים והרחבות כמו גרירה, כיסוי לרדיו, ביטוח שמשות, ביטוח הוצאות משפטיות ועוד (שמי שלא מעוניין בהן יוכל לוותר עליהם ולחסוך בעלויות) ויקבל גם הזדמנות להוזיל את המחיר בהתאם לצרכים האישיים שלו. כך למשל:
- התאמת גובה ההשתתפות העצמית שאנחנו מוכנים לשלם במקרה של תאונה – ככל שתהיה גבוהה יותר, המחיר ירד.
- הגדרת מספר הנהגים שינהגו ברכב – ככל שיהיו פחות נהגים, נשלם פחות
- היקף השימוש הצפוי ברכב – שימוש מופחת יביא להוזלה משמעותית בעלות החודשית ועוד.
וזהו, יש הצעה.
אם בסופו של התהליך החלטתם שלא מתאים לכם, אף אחד לא ירדוף אחריכם ויציק בשיחות טלפוניות במטרה לשכנע (אמרנו כבר שמשתמשים במספר הנייד שלכם רק בשביל לוודא שאתם לא רובוטים?!). פשוט אין צורך כי מלכתחילה קיבלתם את ההצעה הכי טובה שיש.
קנס יציאה – לפני שרוכשים ביטוח רכב לתקופה של שנה, חשוב לבדוק אם חברת הביטוח גובה קנס יציאה לפני תום תקופת הביטוח. אם מכרתם את הרכב במהלך התקופה או שהוא נגנב חלילה או יצא מכלל שימוש – תקבלו חזרה את החלק היחסי של התשלומים שנותרו. אבל אם סתם החלטתם להחליף מבטח, למשל כי קיבלתם הצעה טובה יותר, חשוב לבדוק שלא נגבה מכם קנס יציאה שיכול לנוע בין 5%-10% מהפרמיה השנתית, כלומר מאות שקלים. ב-weSure אגב, לא מאמינים בשיטה הזו. בחרתם לעזוב במהלך השנה, תקבלו את יתרת הסכום שנותר לתשלום חזרה, בלי קנסות, בלי "עונשים".
אפשר לוותר על החובה, לא על צד ג' – לרוב כשרוכשים ביטוח רכב, קונים ביטוח חובה (לנזקי גוף שממילא יש חובה חוקית לרכוש), ביטוח מקיף (לנזקי רכוש או גניבות) וביטוח צד ג' הכולל נזקים שנגרמו לרכוש של צד שלישי – למשל במקרה שהרכב שלכם הזיק לרכוש ציבורי או פרטי. אלא שלפני שקונים את החבילה כולה מוטב לבדוק את הצרכים שלכם. ככל שמדובר ברכב ישן מאד שעלותו אלפי שקלים בודדים, לפעמים שווה לוותר על הביטוח המקיף. במצב כזה יש לחפש חברה שלא תתנה הנחות רק למי שקונה את חבילת הביטוח המלאה. מנגד, למרות שביטוח צד ג' אינו בגדר ביטוח חובה, בשום אופן לא כדאי לוותר עליו. אם חלילה התנגשתם ברכב חונה מסוג למבורגיני? אם פגעתם בגדר פרטית או מעכתם תמרור? להבדיל מביטוח מקיף, בביטוח צד ג' הסכום שעלול בעל הרכב לשלם לא קשור לסוג הרכב שלו אלא באיזה רכוש פגע ואם מדובר ברכוש יקר, העלויות עלולות להיות משמעותיות.