אז הגעתם ליום הזה בשנה שבו צריך לרכוש ביטוח לרכב, אבל לא בטוחים מאיפה להתחיל ומה לשאול?! ריכזנו לכם 10 טיפים שיעשו לכם את החיים קלים יותר.

מה חשוב לדעת לפני שרוכשים ביטוח לרכב?

  1. סוג הכיסוי: ביטוח חובה כל אחד מאיתנו חייב לרכוש על פי החוק בישראל, אבל אפשר לבחור בין ביטוח מקיף או צד ג' בהתאם לצרכים שלכם. לדוגמה, אם הרכב שלכם חדש אז עדיף ביטוח מקיף או גם אם הוא יקר ואתם מפחדים שיגנבו לכם אותו.
  2. גובה ההשתתפות העצמית: בדקו את הסכום שתצטרכו לשלם במקרה של תביעה. שימו לב שקיים השתתפות עצמית בגין נזק עצמי שקרה לכם ואם פגעתם בצד ג' אז קיימת גם השתתפות עצמית בגין הכיסוי הזה. אם קרה לכם נזק לרכב שלכם וגם פגעתם בצד ג', תצטרכו לשלם רק השתתפות עצמית אחת בלבד, שהיא הגבוהה מבין שתיהן.
  3. היקף הכיסוי: וודאו שהפוליסה מכסה את כל הסיכונים הרלוונטיים עבורכם. ביטוח חובה כולל כיסוי על נזקי גוף שקרו לנוסעי הרכב (ולנהג כמובן) או להולכי רכב ורוכבי אופניים. ביטוח מקיף מגן עליכם מפני נזק לרכב שלכם שקרה עקב תאונה, נזקי טבע, פריצה ועוד. ביטוח צד ג' מכסה אתכם רק בגין נזקים שגרמתם לרכוש של אחר.
  4. הפרמיה שתשלמו: שימו לב שאם אתם משווים בין מספר ביטוחים, צריך לבדוק קודם שהיקף הכיסויים ותנאי הפוליסה זהים או דומים.
  5. הטבות ותוספות: בדקו אם יש הנחות או שירותים נוספים שניתנים בחינם.
  6. מוניטין החברה: חפשו מידע על אמינות החברה וחווית הלקוחות שלה. מקור טוב הוא להסתכל על הדירוג שלה בביקורות בגוגל.
  7. תנאי הפוליסה: קראו בעיון את כל הסעיפים, כולל החריגים, לדוגמה לראות אם הוספתם כיסוי בגין רעידת אדמה, כיסוי פרעות ומהומות, גיל הנהגים שרשאים לנהוג וכדומה

 

  • האם מותר לנסוע ללא ביטוח חובה?

    ביטוח רכב חובהתביעות רכב חובה

    ביטוח החובה כשמו כן הוא - ביטוח חובה. כל בעל רכב מנועי (על פי ההגדרה בהוראות הדין) מחויב בביטוח חובה בתוקף.
    לתשומת ליבכם, לא רק נהיגה ברכב מנועי מחויבת בביטוח חובה, אלא כל שימוש ברכב מנועי (חניה, החנייתו, דחיפתו וכדומה. לפירוט מלא של כל השימושים ברכב מנועי ראה הוראות הדין)

  • מה מכסה ביטוח חובה?

    ביטוח רכב חובהתביעות

    ביטוח החובה מכסה אך ורק נזקי גוף שעלולים להיגרם למי שנפגע עקב תאונת דרכים כתוצאה מהרכב המבוטח.
    דהיינו, בעל הרכב, נהג הרכב, נוסעיו או הולכי רגל שנפגעו מהרכב המבוטח

  • כיצד נקבעת פרמיית הביטוח בביטוח רכב מקיף?

    ביטוח מקיף

    פרמיית ביטוח רכב המקיף תלויה בשני גורמים עיקריים: הרכב המבוטח (ערך הרכב, עד כמה הרכב גניב, עלות החלפים במקרה של תאונה וכו') והנהגים שינהגו ברכב. ביחס לנהגים הנוהגים ברכב, ככל שהנהיגה ברכב תוגבל לנהגים נקובים בשם, לא תתאפשר נהיגת נהגים צעירים והעבר הביטוחי שלך יהיה טוב יותר (מספר הפעמים שתבעת את חברת הביטוח בביטוח מקיף), כך הפרמיה תהא נמוכה יותר. שים לב, אם ינהג ברכב בעת תאונה נהג שאינו מורשה לנהוג ברכב (לדוגמה, בפוליסה ביקשת כיסוי לנהגים מגיל 24 ומעלה וברכב נהג בן 22) לא יהיה לך כיסוי ביטוחי.

 

  1. גיל הנהגים: וודאו שכל הנהגים הצפויים מכוסים. אם רכשתם ביטוח לבני 40 ומעלה, ונהג ברכב מישהו צעיר יותר לא יהיה לכם כיסוי ביטוחי. לגבי זה שימו לב גם לוותק הנהג הצעיר.
  2. שימושי הרכב: התאימו את הכיסוי לאופן השימוש ברכב (פרטי, עסקי וכו').
  3. אפשרויות תשלום: בדקו את תנאי התשלום והאם יש אפשרות לפריסת תשלומים.

 

בדיקה מקיפה של נקודות אלו תעזור לכם לבחור את הביטוח המתאים ביותר לצרכים שלכם. ב- weSure אנחנו מאפשרים לכם לבדוק את כל הפרמטרים האלה בתהליך הדיגיטלי, לשנות אותו בהתאם לצרכים שלכם ולראות כיצד כל שינוי משפיע על גובה הפרמיה.

והכי חשוב נהגו בזהירות, הקפידו על חוקי התנועה ושימרו על עצמכם ועל שאר המשתמשים בדרך.

 

 

ט.ל.ח.
כתבה זו מובאת להרחבת הדעת וכשירות לציבור בלבד. אין באמור בכתבה זאת משום המלצה לרכישת ביטוח ו/או ייעוץ בתחום הביטוח ו/או משום תחליף לביצוע הבירור המקדמי הנדרש לפני עריכת ביטוח ע"י הנהג ו/או המבוטח. לפני רכישת ביטוח, לרבות ביטוח רכב, על הנהג ו/או המבוטח לבצע בירור מקדמי של צרכיו ו/או התייעץ עם גורם מקצועי מטעמו. ווישור ביטוח אינה לוקחת אחריות על המלצותיה בכתבה זו, ככל ומדובר בהמלצות, ואין בכתבה זו משום תחליף לביצוע כלל הפעולות המקדמיות הנדרשות כאמור ע"י הנהג ו/או המובטח, ואין בכתבה זו משום תחליף לשיקול הדעת המלא של הנהג ו/או המובטח בעת עריכת הביטוח.